Voor ICT'ers in het onderwijs

BEHEER

Visie, vaardigheden, vertrouwen en veiligheid.

Hoe gaat een beheerder daarmee om?

Beleidsregels & Instellingen

Hoe bepaal je wat er centraal beheerd kan worden en waar scholen meer autonomie krijgen, vanwege de uiteenlopende onderwijsbehoeften die er zijn? Je kunt deze vraag niet overslaan en zeker niet alleen beantwoorden.

Data en apparaten beheren

Scholen verzamelen heel veel data. Hoe kun je dit overzichtelijk maken en wat levert het op voor het onderwijs? Wat is de rol die Microsoft kan spelen in het beheer van data op alle apparaten van jouw organisatie?

Veiligheid & Compliance

Gegevens moeten te allen tijde veilig zijn. Microsoft heeft hier zeer goede maatregelen voor genomen. Hoe benut je de mogelijkheden, zodat je voldoet aan de AVG en er geen ongewenste situaties ontstaan?

Er zijn veel eigenschappen die voorwaardelijk zijn voor een goede beheerder. Het helpt bijvoorbeeld als je dicht bij het werkveld staat of je uiterste best doet om je te verdiepen in de wensen op de werkvloer. Een langetermijnvisie op ICT-beleid die uitgaat van de mensen die ermee werken is noodzakelijk.

Het is weliswaar een open deur, maar om het beheer goed te kunnen doen, is het ook van belang om te erkennen dat je niet alles zelf kunt. Misschien kun je het wel, maar dan is het nog steeds onmogelijk om aandacht te geven aan alle belangrijke zaken. Zoveel uren zitten er simpelweg niet in een werkweek.

Het is van belang om te erkennen

dat je niet alles zelf kunt


Het is dan ook belangrijk om goed contact te hebben met een tussenbedrijfje dat je kan helpen van de implementatie en de adoptie tot het uitwerken van veiligheidsbeleid en andere zaken. In het onderwijs heb je er meerdere, zoals APS IT Diensten (PO), IT Workz (VO), SLB Diensten (HO) en nog veel meer.

AVG in het onderwijs

Een gids voor onderwijsinstellingen van Microsoft


Deze gids is bedoeld om je te helpen voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en biedt concrete voorbeelden en takenlijsten. De gids is niet allesomvattend maar geeft je een goed idee van de processen en factoren waarmee je rekening dient te houden om compliant te zijn met de AVG-wetgeving. 

Download de gids

Welke beveiligingsmaatregelen kun je treffen voor jouw organisatie?

Dit document beschrijft de securitymaatregelen die onderwijsorganisaties kunnen toepassen voor het gebruik van Microsoft 365.

Afhankelijk van het gekozen Microsoft 365 abonnement zijn er meer additionele maatregelen beschikbaar die genomen kunnen worden om de omgeving te beveiligen tegen generieke of specifieke risico’s en/of bedreigingen.


In hoofdstuk 1 wordt beschreven welke Beveiligingsmaatregelen er voor de klant toe te passen zijn gerelateerd aan de abonnementsvorm.

In hoofdstuk 2 t/m 5 worden de afzonderlijke Beveiligingsmaatregelen beschreven onderverdeeld naar de categorieën Algemeen, Toegangscontrole, Bescherming tegen bedreigingen en Databeveiliging.


Microsoft Defender ATP model, beschreven in de downloadbare gids

Meer weten over het beheer van Microsoft 365?

Deze pagina zal verder aangevuld worden in de loop der tijd,
maar vragen stellen kan altijd.

Stel je vraag

Share by: